Kiadványmenedzsment

Könyvtárunk vállalja egyetemi kiadványok, publikációk kiadásának technikai támogatását, adminisztrációját. A tevékenység kiterjed az ISBN, ISSN, DOI regisztrációra, a kötelespéldányok közvetítésére és az intézményi repozitóriumban való közzétételre.

Az Egyetem oktatói, kutatói támogatást kérhetnek publikációik nyílt hozzáférésű (Open Access) vagy ún. hibrid folyóiratban történő közzétételének finanszírozásához.

Intézményi repozitórium (Corvinus Kutatások)

Tudományos publikációk láthatóságát nagyban növelik az intézményi repozitóriumok. A Budapesti Corvinus Egyetem intézményi repozitóriuma a Corvinus Kutatások gyűjtemény. Az egyetemi oktatók, kutatók ebben helyezhetik el tudományos publikációkat. A feltöltésre több mód is van.

 • Feltöltés egyéni regisztráció után.
  Ha regisztrálni szeretne, kérjük írjon e-mailt a szolg@uni-corvinus.hu címre.
 • Az MTMT-n keresztül.
  Az MTMT-ben szereplő tételeknél lehetőség nyílik a teljes szövegű fájlok repozitóriumba való feltöltésére (folyóiratcikk, könyv, könyvfejezet, egyéb konferencia előadás típusok esetén). Segédlet a feltöltéshez (prezi)
 • Könyvtárosi feltöltés.
  Kérésre a könyvtár munkatársai is tudnak segíteni a feltöltésben.
  Kapcsolat: szolg@uni-corvinus.hu
   

Könyvtárunk több repozitóriumokkal is foglalkozó szakmai szervezet tagja (HUNOR, COAR, Nereus). A Corvinus Kutatások gyűjteményben elhelyezett publikációk elérhetők többek közt a Google Scholar, az EconBiz, a BASE, a Baidu Scholar és a CORE tudományos keresőszolgáltatások oldalain is.

A Corvinus Kutatások gyűjtemény az MTMT által minősített repozitórium. Az adatbázisba való feltöltéssel teljesíthető az OpenAIRE, az OTKA, az NKFIH és más kutatásfinanszírozó szervezetek által elvárt open access közzétételi kötelezettség. 

A repozitórium a NEKIFUT rendszerben regisztrált kutatási infrastruktúra (RKI) címet kapott.

A nyílt hozzáférés előnyeiről és a jelenség hátteréről bővebben a HUNOR open access oldalán olvashat.

DOI

Digital Object Identifier (digitális objektum azonosító) egy a digitális kiadványokat (jellemzően folyóiratcikkeket, ritkábban monográfiákat vagy kötetben megjelent tanulmányokat) keletkezésüktől fogva egyedileg nyilvántartó azonosító.

A Corvinus Egyetem (karok, tanszékek, intézetek) által kiadott tudományos publikációkhoz (főként az egyetemi folyóiratokhoz) az Egyetemi Könyvtáron keresztül kérhető DOI azonosító. Részletes információk a szolg@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a 482-7001 telefonszámon kérhetők.

ISBN

International Standard Book Number, a könyvek, monográfiák nemzetközi, egyedi azonosítója. Magyarországon az Országos Széchényi Könyvtár adja ki az ISBN számokat. Könyvtárunk a Budapesti Corvinus Egyetemen kiadott könyvek esetében vállalja az ISBN számok ügyintézését. Részletes információk a krisztina.szekely@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a 482-7012 telefonszámon kérhetők.

ISSN

International Standard Serial Number, a folyóiratok, sorozatok nemzetközi, egyedi azonosítója. Magyarországon az Országos Széchényi Könyvtár adja ki az ISSN számokat. Könyvtárunk a Budapesti Corvinus Egyetemen kiadott folyóiratok, sorozatok esetében vállalja az ISSN számok ügyintézését. Részletes információk a krisztina.szekely@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a 482-7012 telefonszámon kérhetők.